Binnenland
OM België eist jaren cel tegen drie Nederlanders

Tegen de Nederlander Luciano H. heeft het Belgische Openbaar Ministerie zeven jaar cel geëist voor een drugsgerelateerde aanslag in Borgerhout en een poging tot aanslag. Tegen twee andere Nederlanders die van betrokkenheid bij de aanslagen worden verdacht, Moreno V. en Denzel C., is respectievelijk vier jaar en veertig maanden cel geëist.

ANP

In de Kortrijkstraat in Borgerhout ontplofte op 23 maart 2023 een zwaar explosief. Daarbij liepen verschillende woningen en auto’s schade op. Het vermoedelijke doelwit was drugshandelaar Bilal B. Twee dagen later werd een aanslag in een andere straat in Borgerhout verijdeld. Bij die aanslag was vermoedelijk Ali F. het doelwit, een bekende van de politie als het gaat om drugshandel.

Kort na de verijdelde aanslag werd een auto met Nederlands kenteken door de politie aangehouden en werden Luciano H. en Denzel C. gearresteerd. Zij zouden de minderjarige Moreno V. hebben afgezet bij het tweede huis.

De advocaten van Denzel C. en Luciano H. willen vrijspraak.

H. werd in mei al veroordeeld tot vijf jaar cel voor het beschieten van een woning in Wilrijk. Ook in Nederland werd hij al negen keer veroordeeld voor diefstal met geweld en voor wapenbezit en -handel.

Het vonnis is op 4 november.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer