Buitenland
Durfkapitalist Ben Horowitz doneert aan Harris, klap voor Trump

Durfkapitalist Ben Horowitz in Californië gaat een „aanzienlijke donatie” geven aan de campagne van de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris. Dat schrijft hij in een memo aan de staf van zijn bedrijf Andreessen Horowitz, dat ingezien is door het financiële persbureau Bloomberg. Horowitz benadrukt „de persoonlijke aard” van de donatie, omdat hij en zijn vrouw Felicia al jaren bevriend zijn met Harris.

ANP

De stap is verrassend omdat Horowitz en zijn zakelijke partner Marc Andreessen in juli nog zeiden dat ze Trump steunden. Dat kwam toen als een schok aan in Silicon Valley, waar hun bedrijf is gevestigd. De politieke tendens is daar van oudsher meer Democratisch. Maar de twee zakenlieden zeiden dat ze vooral Trumps beleid ten aanzien van cryptovaluta onderschreven. De Democratische regering Biden zou daar minder open voor staan.

Horowitz spreekt niet zijn voorkeur uit voor Harris omdat over haar technologiebeleid „niets bekend” is.

Volgens Bloomberg is het nieuws een klap voor Trump. Die zou veel minder geld ter beschikking hebben dan Harris, juist aan het eind van de campagnes, wanneer er het meeste geld wordt uitgegeven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer