Buitenland
Rechter: X Brazilië maakte geld naar verkeerde rekening over

De advocaten die de openstaande boete van X in Brazilië hebben betaald, hebben het geld naar de verkeerde bankrekening overgemaakt. Dat zegt rechter Alexandre de Moraes, die besloot tot het opschorten van X in Brazilië, omdat het bedrijf geen wettelijke vertegenwoordiger had aangewezen die kon worden aangesproken op wetsovertredingen. Moraes wil X om die reden nog steeds uit de lucht houden.

ANP

De advocaten van X ontkennen dat ze het geld, omgerekend circa 4,7 miljoen euro, naar de verkeerde rekening hebben overgemaakt. Ze hebben het verzoek ingediend dat X zijn diensten in Brazilië kan hervatten. Maar Moraes wil dat het geld eerst op de juiste rekening staat en wil ook dat het Openbare Ministerie zijn visie geeft op het geschil tussen X en het Hooggerechtshof.

Het geschil begon toen het Hooggerechtshof X verzocht accounts te sluiten die op X aanzetten tot haat en fake nieuws verspreidden. X-baas Elon Musk weigerde daar gehoor aan te geven en trok zijn wettelijke vertegenwoordiger in Brazilië in augustus terug. Eind augustus besloot Moraes X te laten blokkeren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer