Buitenland
Elon Musk ook bij campagnebijeenkomst Trump in Pennsylvania

Elon Musk zal zaterdag campagne voeren met de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De rijkste man ter wereld is aanwezig op een rally van Trump in Butler, Pennsylvania. Daar overleefde de Republikeinse presidentskandidaat een aantal maanden geleden een aanslag.

ANP

„Ik zal er zijn om te steunen!”, schreef Musk donderdagavond laat al op zijn socialemediaplatform X. In de loop van vrijdag werd het bericht bevestigd door het campagneteam van Trump.

Musk verklaarde na de aanslag op Trump in juli de Republikein te steunen. Sindsdien lijkt de Tesla-topman en X-eigenaar vaker een rol te spelen in Trumps campagne. Zo was er in augustus een gesprek tussen de twee op X. In het urenlange gesprek hoorden de ongeveer 1,3 miljoen luisteraars die live wisten mee te luisteren, beiden mannen onder meer hun beklag doen over de migranten zonder papieren, die de Verenigde Staten in komen via de grens met Mexico.

De twee mannen vinden elkaar steeds meer op het gebied van grensbewaking, misdaad, belastingen en overheidsregulering. Trump zei zelfs al een keer dat Musk best adviseur zou kunnen worden van zijn regering, als hij de presidentsverkiezingen in november zou winnen. Trump wil op aanraden van Musk ook een speciale commissie oprichten die moet kijken of de overheid wel efficiënt werkt, zei hij in september. Musk zelf zou die commissie moeten gaan leiden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer