Kerk & religieEvangelische gemeente Mozaiek
Stichting Mozaiek in financiële problemen

Stichting Mozaiek, een stichting die de landelijke beweging van Mozaiek financieel ondersteunt, heeft financiële problemen.

Redactie kerk
Kerkdienst van de evangelische gemeente Mozaiek 0318 te Veenendaal. beeld Mozaiek0318
Kerkdienst van de evangelische gemeente Mozaiek 0318 te Veenendaal. beeld Mozaiek0318

Dat maakte ze vrijdagmiddag bekend in een extra nieuwsbrief.

De stichting is gericht op het werven van fondsen voor de landelijke beweging van Mozaiek, een snelgroeiende evangelische beweging met veertien gemeentes in heel Nederland. De afgelopen jaren ontving de stichting jaarlijkse bijdragen van Mozaiekgemeentes en aantal grote giften. Die giften waren tijdelijk en zijn besteed om te groeien naar veertien gemeentes, schrijft de stichting.

In de afgelopen periode is geprobeerd om vergelijkbare fondsen te werven, maar dat is niet gelukt. Daarom ziet de stichting zich nu genoodzaakt om maatregelen te nemen. Er is een interim-bestuur gevormd dat „financiële rust gaat creëren en de financiële situatie op orde probeert te brengen.”

De stichting benadrukt dat de financiële zorgen alleen gelden voor Stichting Mozaiek en niet voor de afzonderlijke gemeentes. De lokale Mozaiekgemeentes zijn financieel zelfstandig. „Al zijn sommige gemeentes wel in meer of mindere mate financieel verbonden met de stichting of afhankelijk van steun van de stichting in mensen of middelen”, stelt het bestuur.

Mozaïek was tot dusver niet bereikbaar voor een verdere toelichting.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer