Buitenland
Vrouwenhaat in onderzeeboten Britse marine, achttien ontslagen

Vrouwelijk personeel in onderzeeboten van de Britse marine had te lijden onder vrouwenhaat, pesterijen en ander onacceptabel gedrag. Dat heeft een onderzoek door de marine zelf uitgewezen, meldt de Britse omroep BBC. Als gevolg van de misstanden zijn achttien personen ontslagen.

ANP

De gedragingen in de onderzochte periode 2014-2020 zijn geconstateerd „onder alle rangen en standen”, maar ze zouden „niet alomtegenwoordig” zijn geweest, aldus het rapport dat voor vrijgave gedeeltelijk werd bewerkt. Het hoofd van de marine, admiraal Ben Key, zei dat het hem „oprecht speet” en dat dergelijk „afschuwelijk” gedrag „ontoelaatbaar” was. De aanbevelingen van de onderzoekers zijn overgenomen, waaronder de aanstelling van een nieuw hoofd cultuur, en aanpassingen bij de opleidingen.

Het onderzoek werd twee jaar geleden ingesteld na beschuldigingen van een voormalig lid van de Royal Navy. Een aantal beschuldigingen is gemeld aan de afdeling zware criminaliteit van het Defensieministerie, maar er zou onvoldoende bewijs zijn om tot vervolging over te gaan. In totaal 28 afzonderlijke onderzoeken leidden tot het ontslag van achttien personen, vier personen werden in rang verlaagd en tegen zes zijn disciplinaire of administratieve maatregelen getroffen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer