Economie
Klever benadrukt belang gelijk speelveld bij EU-importheffing

Als de Europese Commissie na onderzoek concludeert dat er oneerlijke handelspraktijken zijn, dan is het aan de Commissie om maatregelen op te leggen. Dat zei minister Reinette Klever (Buitenlandse Handel) in reactie op het besluit van de EU om importheffingen op elektrische auto’s uit China mogelijk te maken.

ANP

De Europese Commissie maakte vrijdag bekend dat er onder de lidstaten voldoende steun is voor zo’n heffing. De stemming van de EU-lidstaten was vertrouwelijk. „Dat respecteer ik”, zegt Klever. „Ook in verband met de relatie met China vinden wij belangrijk om daar niet te veel over uit te weiden.”

Volgens Klever is er een brede belangenafweging vooraf geweest. Er is gekeken naar de gevolgen voor bedrijven, toeleveranciers en consumenten. Maar voor haar is een gelijk speelveld het belangrijkst. Daar dringt Nederland al lang op aan bij de Chinezen. „Wij willen niet dat hier zaken gedumpt worden die met heel veel Chinees geld gesubsidieerd worden en de Nederlandse industrie wegconcurreren. Dat is niet in het belang van Nederland.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer