Economie
Wall Street positief na sterker dan verwachte banengroei VS

De groei van het aantal banen in de Verenigde Staten heeft vorige maand alle verwachtingen van economen overtroffen. Dat zorgde vrijdag bij de opening van de aandelenmarkt op Wall Street voor positieve reacties van beleggers. De werkloosheid daalde onverwacht en de loongroei versnelde, wat de zorgen over een aanzienlijke verslechtering van de arbeidsmarkt wegnam.

ANP

Het aantal banen buiten de Amerikaanse landbouwsector steeg in september met 254.000, het hoogste aantal in zes maanden. Dit volgde op een naar boven bijgestelde toename van 72.000 over de twee voorgaande maanden. De werkloosheid daalde naar 4,1 procent en de uurlonen stegen met 0,4 procent, volgens cijfers die door de Amerikaanse overheid werden gepubliceerd.

De belangrijkste graadmeters van de beurzen in New York gingen kort na de opening van de handel duidelijk omhoog. De Dow-Jonesindex noteerde 0,7 procent hoger op 42.284 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 0,7 procent, tot 5741 punten, en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 1,1 procent bij op 18.115 punten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer