Economie
Opschorten stakingen ‘goede zaak’ volgens VNO-NCW

Het is een „goede zaak” dat stakingen rond het vroegpensioen worden opgeschort, zegt een woordvoerster van werkgeversorganisatie VNO-NCW. „We zijn constructief in overleg. Kennelijk hebben de bonden er ook vertrouwen in dat we er met elkaar uit kunnen komen.”

ANP

CNV maakte vrijdag bekend de stakingen, die gepland stonden in de week van 14 tot en met 20 oktober, op te schorten. Aanleiding daarvoor waren „constructieve gesprekken” over de vroegpensioenregeling voor mensen die langdurig zwaar werk doen. FNV gaat daarover vrijdagavond in gesprek met afgevaardigden van de stakingsleiders.

Volgens FNV vond donderdagavond nog overleg plaats over de Regeling voor Vervroegd Uittreden (RVU). De huidige regeling, waardoor bepaalde werknemers drie jaar voor de AOW-leeftijd kunnen stoppen met werken, loopt eind volgend jaar af. De bonden pleiten voor een betere en vooral structurele regeling en hebben daar de afgelopen tijd actie voor gevoerd, onder meer door te staken.

Die stakingen zijn voor een breed publiek „heel vervelend”, zegt de woordvoerster van VNO-NCW. Het is volgens haar goed als het verder aan tafel wordt opgelost. Inhoudelijk wil ze niets zeggen over de gesprekken die worden gevoerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer