Binnenland
Opnieuw file op A15 door afgesloten spitsstrook

Op de A15 staat vrijdagochtend opnieuw file doordat de spitsstrook bij Rozenburg weggehaald is. Iets voor 07.00 uur stond er van Rotterdam naar Europoort een file van 12 kilometer, wat ongeveer een halfuur vertraging oplevert, meldt de ANWB.

ANP

Vrijdagochtend is meestal niet de drukste ochtendspits, zegt een woordvoerder van de ANWB. Toch staat er net als de afgelopen dagen file. „Twee rijstroken in plaats van drie is ook op een vrijdagochtend niet voldoende”, zegt hij. De verwachting is dat de file niet veel erger wordt. „Dit zal een tijdje zo voortkabbelen en rond 08.00 uur zal het denk ik minder worden.”

Sinds maandag is er geen spitsstrook meer op de A15 ter hoogte van Rozenburg. De spitsstrook is volgens Rijkswaterstaat nodig om de aansluiting met de A24 te maken, die in december open moet gaan. Donderdagmiddag stond het in en rond Rotterdam door het verdwijnen van de spitsstrook en verschillende incidenten flink vast. Zo stond er rond 17.30 uur tussen Havens 6200-7000 en knooppunt Benelux in de richting van Rotterdam een file die voor 2,5 uur vertraging zorgde.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer