Buitenland
Verdachte schiet met vermoedelijk AK-47 op agenten in Brussel

Agenten in Brussel zijn woensdag tijdens een achtervolging beschoten met vermoedelijk een Kalasjnikov, een aanvalsgeweer dat ook wel een AK-47 wordt genoemd. Niemand raakte gewond, heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.

ANP

De politie wilde aan het begin van de avond een voertuig met twee inzittenden controleren in het stadsdeel Anderlecht voor het overtreden van de verkeersregels. De twee gingen in het voertuig ervandoor, waarop de achtervolging werd ingezet.

„Op een bepaald moment, toen het verdachte voertuig wat voorsprong zou hebben gekregen, zou de passagier uit het voertuig zijn gestapt en verschillende keren met een wapen in de richting van de agenten hebben geschoten”, zegt een woordvoerster van het Brusselse parket.

De agenten konden zichzelf op tijd beschermen. Eén kogel raakte ook een voertuig achter de politiewagen. „De bestuurder van dat voertuig kon zich net op tijd in veiligheid brengen en werd niet geraakt door een kogel”, zegt de woordvoerster, die aangeeft dat mogelijk een wapen van het „type Kalasjnikov” is gebruikt.

Het OM denkt dat er een mogelijk verband is met een schietpartij op dezelfde avond vlak bij een metrostation in Anderlecht. Daarbij raakte een persoon gewond.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer