live
BuitenlandLiveblog Midden-Oosten
Israël roept burgers in zuiden Beiroet opnieuw op te evacueren

Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van Beiroet. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.

Onlineredactie

Advertentie

Israël roept burgers in zuiden Beiroet opnieuw op te evacueren
ANP

Het Israëlische leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van Beiroet, waar het met aanvallen dreigt.

„U bevindt zich in de buurt van faciliteiten die gelieerd zijn aan Hezbollah, waartegen het Israëlische leger in de nabije toekomst actie zal ondernemen”, zei het leger in een verklaring, verwijzend naar gebouwen in de sjiitische wijken Haret Hreik, Burj al-Barajneh en Hadath al-Gharb.

Rond middernacht voerde Israël al een aanval uit in het centrum van Beiroet, waarbij volgens Libanese autoriteiten vijf mensen zijn omgekomen.

Libanon: 46 doden door Israëlische aanvallen woensdag
ANP

Bij aanvallen van Israël in Libanon zijn woensdag 46 doden gevallen. Daarnaast raakten 85 mensen gewond, meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid.

Israël hervatte woensdagochtend luchtaanvallen op de zuidelijke buitenwijken van Beiroet. Het Israëlische leger stelt dat de aanvallen gericht waren op Hezbollah-doelen. Bij het grondoffensief dat Israël ook uitvoert kwamen volgens het leger zeven Israëlische militairen om.

Dinsdag vielen volgens het Libanese gezondheidsministerie 55 doden bij Israëlische aanvallen en vielen er ruim 150 gewonden.

Liveblog woensdag
Onlineredactie

Het liveblog van woensdag is hier terug te lezen.

Advertentie

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer