Buitenland
Biden en Harris bekijken schade na orkaan Helene

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een bezoek gebracht aan de door orkaan Helene getroffen staten North Carolina en South Carolina. Hij sprak daar onder meer met reddingswerkers en vloog met een helikopter over de stad Asheville, waar zware overstromingen hebben plaatsgevonden.

ANP

Eerder woensdag werd bekend dat het dodental door Helene is opgelopen naar zeker 180 en dat Biden tot duizend militairen naar het getroffen gebied stuurt om te helpen. Zij zullen vooral worden ingezet om afgelegen gebieden te voorzien van voedsel, water en medicijnen.

Biden werd woensdag in de Carolina’s vergezeld door minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas. Die sprak over de „historische kracht” van Helene, die „hele dorpen heeft doen verdwijnen”. Mayorkas voorspelde dat het herstel meerdere jaren zal duren en meerdere miljarden dollars zal kosten.

Ook vicepresident Kamala Harris bezocht woensdag een door Helene getroffen gebied. Zij sprak met reddingswerkers en getroffenen in de plaats Augusta in de staat Georgia. Het Witte Huis kondigde aan dat Biden donderdag Georgia en Florida, waar Helene aan land kwam, zal bezoeken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer