Economie
Bedrijf achter modemerken Mexx en Shabbies Amsterdam overgenomen

RNF Group, het moederbedrijf achter modemerken Mexx en Shabbies Amsterdam, wordt overgenomen door modeconcern HVEG Fashion Group. Dat is bekendgemaakt door adviseur Marktlink, die de overname heeft begeleid. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt. Hoeveel geld er met de deal gemoeid is, werd niet gemeld.

ANP

HVEG bestaat uit een aantal Nederlandse en Duitse bedrijven, met merken als Bamboo Basics en Twinlife. „Het vormen van deze combinatie geeft verdere invulling aan de groeistrategie van HVEG”, zegt topman Mike van Snek van het concern. „RNF staat bekend als een toonaangevende speler binnen de Europese schoenenmarkt en het merk Mexx geniet wereldwijd naamsbekendheid.”

De rechten op het van oorsprong Nederlandse modemerk Mexx kwamen in 2017 in handen van RNF. Daarvoor waren deze enkele jaren in handen van het Turkse Eroglu Holding.

Ook oprichters Ferry Helmer en Ron Janssen van RNF zien de overname als „een logische stap” om verder te kunnen groeien. „De krachtenbundeling stelt ons in staat om met name het iconische merk Mexx samen uit te bouwen.” Helmer en Janssen blijven na de overname aandeelhouder en onderdeel van de directie.

Na de overname werken ongeveer 530 mensen voor het bedrijf. Een woordvoerder namens HVEG laat weten dat er geen banen zullen verdwijnen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer