Economie
Duitse inflatie daalt naar laagste niveau in drieënhalf jaar

De inflatie in Duitsland is gedaald tot het laagste niveau in ruim drieënhalf jaar tijd. De consumentenprijzen kwamen deze maand in doorsnee 1,6 procent hoger uit dan een jaar eerder, meldt het nationale statistiekbureau. De afname van de inflatie komt vooral door goedkopere energie (min 8 procent). Voor voeding en diensten waren Duitsers nog wel meer geld kwijt.

ANP

In augustus bedroeg de Duitse inflatie nog 1,9 procent, een maand eerder 2,3 procent. De minder snelle stijging van het prijspeil leidt er nog niet toe dat huishoudens meer besteden. Experts denken dat dit komt doordat het koopkrachtverlies na de forse inflatie van de afgelopen jaren nog niet volledig is goedgemaakt.

Duitsland, dat in februari 2021 voor het laatst een lagere inflatie had, is met het omlaag krijgen van de prijsverhogingen verder dan Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt dinsdag met een eerste raming voor de Nederlandse inflatie in september, nadat de prijzen in augustus nog gemiddeld met 3,6 procent omhoog waren gegaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer