Buitenland
Trump dreigt Iran met vergelding bij aanval presidentskandidaat

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft gezegd Iran „aan gruzelementen” te schieten als dat land betrokken is bij het schaden van een Amerikaanse presidentskandidaat of oud-president. Zijn opmerking komt na een waarschuwing van een Amerikaanse inlichtingendienst over bedreigingen vanuit Teheran tegen Trump.

ANP

„Als ik president was, zou ik het dreigende land, in dit geval Iran, laten weten dat als ze ook maar iets doen om deze persoon pijn te doen, we hun grootste steden en het hele land aan gruzelementen schieten”, zei de Republikeinse presidentskandidaat. Hij deed zijn uitspraken tijdens een campagnebijeenkomst in North Carolina.

Trump was in juli het doelwit van een moordaanslag waarbij hij aan zijn oor gewond raakte. Onlangs werd een verdachte opgepakt op de golfclub waar Trump was. Hij zou een poging hebben gedaan om de oud-president te doden. De aangehouden man wordt verdacht van illegaal wapenbezit en poging tot moord. Volgens Trump is het mogelijk dat Iran achter een of beide moordpogingen zit.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer