Economie
Gamebedrijf Ubisoft stelt nieuwe Assassin’s Creed uit

Ubisoft stelt de komst van de nieuwe game uit de populaire Assassin’s Creed-serie uit. Het spel Assassin’s Creed Shadows komt naar verwachting op 14 februari 2025 uit. Eerder mikte de Franse uitgever en ontwikkelaar van games op november.

ANP

De beslissing volgt op tegenvallende verkopen van een ander spel dat Ubisoft onlangs op de markt bracht, Star Wars Outlaws. Volgens het bedrijf werd uit reacties van spelers duidelijk dat de speelervaring beter moest, dus nu voert Ubisoft updates door om het spel „te polijsten”.

Om dezelfde tegenvaller te voorkomen bij het langverwachte Assassin’s Creed Shadows, heeft Ubisoft besloten maanden langer aan de game te werken. Dat heeft samen met de tegenvaller bij Star Wars Outlaws ook financiële gevolgen.

Zo vallen de nettoboekingen, een maatstaf voor omzet zonder uitgestelde inkomsten, in het lopende kwartaal veel lager uit dan verwacht. In plaats van de eerder geraamde 500 miljoen euro rekent Ubisoft nu op hoogstens 370 miljoen euro. Ook over de aangepaste operationele winst en de vrije kasstroom is het bedrijf somberder geworden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer