Economie
Air France-KLM profiteert van adviesverhoging op lager Damrak

Air France-KLM is woensdag op de beurs in Amsterdam fors hoger geëindigd. Het luchtvaartconcern profiteerde van een adviesverhoging door de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Air France-KLM klom ruim 6 procent in de MidKap.

ANP

Bij aanvang van de handelsdag was de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie al een opvallende stijger. Volgens de analist van JPMorgan Chase zou de winstgevendheid van Air France-KLM binnenkort weer kunnen stijgen na kostenbesparingen. Tegelijkertijd zijn de aandelen nu historisch goedkoop.

Op de Amsterdamse beurs waren woensdag vooral minnen te zien. De AEX-index eindigde 0,1 procent lager op 906,03 punten. De MidKap daalde ondanks de koerswinst van Air France-KLM 0,5 procent tot 884,19 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot zo’n 0,5 procent.

NN Group daalde 0,8 procent. Het verzekeringsconcern verkoopt zijn activiteiten in Turkije aan branchegenoot Zurich Türkiye. Met deze stap vertrekt het Nederlandse bedrijf na ongeveer vijftien jaar uit Turkije.

Prosus steeg 0,8 procent. De techinvesteerder maakte bekend zijn volledige belang in onlinereisbureau Trip te hebben verkocht voor 743 miljoen dollar. Medisch-technologisch concern Philips was de sterkste stijger met een plus van 1,5 procent. Betalingsverwerker Adyen eindigde onderaan met een verlies van 2 procent.

AkzoNobel klom 0,6 procent nadat beleggingsadviseur Redburn met een koopadvies voor de verfproducent was gekomen. Dinsdag maakte het bedrijf nog bekend zo’n 2000 banen te schrappen om kosten te besparen.

Volkswagen daalde op de beurs in Frankfurt 0,4 procent. Duitse vakbonden zijn woensdag begonnen met loononderhandelingen bij de autofabrikant. De gesprekken werden volgens persbureau dpa overschaduwd door de mogelijke sluiting van fabrieken van Volkswagen. De vakbonden eisten meer duidelijkheid over de banen die daarbij geschrapt dreigen te worden.

De euro was 1,1156 dollar waard, tegen 1,1149 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent goedkoper op 70,29 dollar. Brentolie daalde 1,5 procent in prijs tot 74,10 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer