Binnenland
Flevolandse politici missen gedeputeerde bij ‘belangrijk debat’

PvdA en GroenLinks in de Provinciale Staten van Flevoland misten gedeputeerde Jan Klopman bij een debat over de toekomst van het landelijk gebied. Klopman (landbouw, BBB) was in de Verenigde Staten op dienstreis en werd bij de bespreking van dit onderwerp, dat in zijn portefeuille zit, vervangen door collega Harold Hofstra (ChristenUnie). „Het is jammer dat hij zo’n belangrijk debat mist”, zei fractievoorzitter Abassin Nessar van de PvdA.

ANP

De Flevolandse commissaris van de Koning Arjen Gerritsen reageerde kort op Nessar, door te zeggen dat de dienstreis al weken vaststond en dat die ook als belangrijk wordt gezien door Gedeputeerde Staten. „Daarbij spreekt het college altijd met één mond.”

Nessar had het debat aangevraagd, omdat hij bezorgd is over de gemaakte gebiedsgerichte plannen. Hij vroeg zich af of die wel door kunnen gaan nu het kabinet het Nationaal Programma Landelijk Gebied en het bijbehorende transitiefonds heeft geschrapt. „En wat gebeurt er met de plannen die al gemaakt zijn?”

Hofstra gaf aan dat de provincie door wil gaan met de gemaakte plannen. „Wat ons betreft staan de doelen als een paal boven water”, aldus Hofstra. „Maar het gebrek aan financiële middelen kan de voortgang wel traineren. We hebben bij het Rijk aangegeven dat we perspectief missen.”

Verder ziet Hofstra de toekomst van het landelijk gebied nog positief in, omdat er volgens hem nog veel geld komt voor agrarisch natuurbeheer. Nessar was het hier niet mee eens. „Wij krijgen die positieve signalen niet.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer