Economie
Prosus stapt uit Chinees onlinereisbureau Trip.com

Techinvesteerder Prosus heeft zijn volledige belang in onlinereisbureau Trip.com verkocht voor 743 miljoen dollar. Hiermee is de aan de Amsterdamse beurs genoteerde onderneming de nieuwste internationale investeerder die uit een Chinees techbedrijf stapt.

ANP

Prosus verkocht de aandelen op de beurs in een bloktransactie waarmee in totaal 743 miljoen dollar was gemoeid, meldde financieel persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Een woordvoerder van Prosus bevestigde de verkoop tegenover het persbureau en zei dat deze de „actieve benadering van portefeuillebeheer” van het bedrijf weerspiegelt. Trip.com reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De stap komt ongeveer een maand nadat het Amerikaanse winkelconcern Walmart zijn achtjarige partnerschap met het Chinese e-commercebedrijf JD.com had beëindigd en zijn volledige belang voor 3,6 miljard dollar verkocht. De Chinese economie kwakkelt de laatste tijd. De aanhoudende vastgoedcrisis, dalende huizenprijzen en lagere lonen zetten een rem op de uitgaven van Chinese consumenten.

Prosus is nog steeds een grote aandeelhouder in het Chinese gameconcern Tencent, al is dat belang niet meer zo groot als het eerder was. De onderneming is momenteel nog goed voor ongeveer een kwart van de aandelen in dat bedrijf.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer