ConsumentRecept
Courgette, paprika en aubergine in de grillpan

Jaren geleden schafte ik een grillpan aan omdat ik meende echt niet meer zonder te kunnen. Maar eerlijk gezegd leidt dit keukenattribuut het grootste deel van de tijd een werkeloos bestaan in een duister hoekje van de bergkast. Uit het oog, uit het hart. Als er bijvoorbeeld in de wintermaanden zalmfilet op het menu staat, zal het niet snel in me opkomen om als bereiding voor grillen te kiezen. Bakken in een koekenpan of in de oven ligt meer voor de hand.

Geertje Bikker-Otten
beeld Geertje Bikker-Otten
beeld Geertje Bikker-Otten

Maar in de zomer is dat anders. Dan denk ik steevast op enig moment: alweer courgette. Wat zullen we er nu weer eens mee maken? Tijd om de grillpan voor de dag te halen en een tijdje bij de hand te houden. Dit omdat grillen een eenvoudige manier is om deze groente een smakelijke twist te geven. Voor aubergine geldt trouwens hetzelfde. Van zichzelf zijn deze vruchtgroenten niet erg uitgesproken. Door ze te grillen wordt de smaak veel intenser. En de structuur wordt steviger en daarmee aantrekkelijker. Vind ik.

Dit recept voor een salade op basis van gegrilde groenten vond ik online. Van origine is deze insalata di verdure grigliate Italiaans. Het is in de basis een eenvoudig gerecht met groenten die nu vrij voordelig verkrijgbaar zijn. Verse basilicum geeft er een mediterraans en zomers tintje aan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Recept
RDMagazine

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer