OpinieBrief van de hoofdredactie
Nieuwe ‘jas’ voor rd.nl

Zoals het nieuws nooit stilstaat, zo staan de ontwikkelingen bínnen de muren van een mediabedrijf ook geen moment stil. Terwijl we op de redactie drukdoende waren met de ingebruikname van een nieuw redactiesysteem, werkten collega’s elders aan de vernieuwing van onze website rd.nl.

beeld RD
beeld RD

Het is natuurlijk het mooiste als zo min mogelijk mensen iets merken van al die drukte áchter de schermen. Voor u als lezer gaat het immers om het eindresultaat: een fijne krant en een gebruiksvriendelijke website, beide met inhoudsvolle artikelen, video’s en podcasts. De website, rd.nl, is voor het Reformatorisch Dagblad een heel belangrijk kanaal, zeker nu steeds meer mensen digitaal lezen. En hoewel we het liefst de papieren krant op elke keukentafel zien, investeren we volop in onze digitale kanalen.

Afgelopen dinsdag ging het vernieuwde rd.nl live, zoals dat dan heet. Met een druk op de knop kregen bezoekers een vernieuwde, eigentijdse website te zien. De vertrouwde uitstraling bleef, maar er is –denken wij– veel verbeterd. Omdat de meeste bezoekers onze website gebruiken op hun mobiele telefoon, hebben we die als uitgangspunt genomen bij veel aanpassingen. Met name de artikelpagina’s zijn onder handen genomen. Geprobeerd is om met onder meer een ander lettertype en witruimte te zorgen voor een fijne, rustige leeservaring.

De navigatie van rd.nl is ook onder handen genomen. Zoals u op de snelweg navigeert met behulp van verkeersborden, zo vindt u op rd.nl snel de weg dankzij een duidelijk menu. Met één klik op de menuknop, linksbovenin, kunt u gemakkelijk navigeren naar de gewenste categorie. Door alle categorieën in beeld te brengen, krijgt u een volledig overzicht van wat de website biedt. Onze video’s en podcasts, waarvan sommige exclusief beschikbaar zijn voor onze abonnees, kregen een prominente plek.

U zult begrijpen dat er heel wat werk verzet moet worden voordat zo’n nieuwe website aan de lezer kan worden aangeboden. Het is net als met een nieuwe jas; die hangt ook niet een-twee-drie in de winkel. Bij het vernieuwen van de site werken allerlei afdelingen nauw samen. U als lezer was ook betrokken, want velen gaven nuttige feedback tijdens de testfase. Daarvoor danken we u hartelijk. Goed om te weten: de vernieuwingen op rd.nl zullen binnenkort ook zichtbaar zijn in onze veelgebruikte nieuwsapp .

De website kan zo weer een poosje mee, denken we. Wat niet wil zeggen dat onze collega’s nu achterover leunen. Op alle fronten blijven we hard werken om u de vertrouwde journalistiek in de best mogelijke jas aan te bieden.

Steef de Bruijn
Reageren? hoofdredactie@rd.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Hoofdredactie RD

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer