Buitenland
Tientallen raketten uit Libanon afgevuurd op Israël

Na een nacht van grootschalige Israëlische luchtaanvallen op Libanon, zegt de Israëlische krijgsmacht vrijdag dat het vanuit dat land wordt aangevallen. Hezbollah bevestigt de aanval, die gericht zou zijn op zeker zes Israëlische militaire bases.

ANP

Volgens Israël heeft Hezbollah zo’n 140 raketten afgeschoten op het noorden van Israël. Daar ging het luchtalarm af om burgers te waarschuwen.

Hezbollah stelt dat het een vergeldingsactie is voor de beschietingen op Zuid-Libanon van de afgelopen 24 uur. Israël zei donderdag dat het honderden doelen van Hezbollah had beschoten en ook in de nacht gingen de beschietingen nog door. Volgens Israël waren de aanvallen gericht op raketinstallaties van de militante beweging.

Libanese veiligheidsbronnen verklaarden tegen persbureau Reuters dat dit de zwaarste aanvallen waren sinds het begin van de oorlog in Gaza. Die volgden op eerdere klappen voor Hezbollah. Dinsdag ontploften duizenden piepers die strijders gebruikten om te communiceren. Woensdag explodeerden ook nog eens de portofoons van de beweging. Duizenden mensen raakten gewond en tientallen werden gedood. Volgens Hezbollah zat Israël daarachter, maar dat land heeft de aanvallen nog niet opgeëist.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer