Binnenland
Vicepremier Hermans kritisch over optreden Kamer en kabinet

Vicepremier Sophie Hermans (VVD) was niet altijd even gelukkig met het optreden van de Tweede Kamer én het kabinet tijdens het grote Kamerdebat afgelopen dagen over de Prinsjesdag-plannen. Het was „chaotisch en het leidt af van de inhoud: over welke kant vind je dat het op moet gaan met Nederland”.

ANP

Ook het tweede grote algemene beleidsdebat van het nieuwe kabinet werd gestempeld door soms felle discussies over zijn omgang met de Kamer en met de rechtsstaat. Hermans vond het „op momenten echt heel goed en inhoudelijk”, maar „ook op momenten dat ik dacht van: o jongens, alsjeblieft! Alle kanten op, hè. Ook naar mezelf.” Hermans kwam niet aan het woord, maar werd als minister vertegenwoordigd door premier Dick Schoof.

Over de blootgelegde spanningen over bijvoorbeeld de voorgenomen asielcrisismaatregelen tussen vooral de PVV en coalitiepartner NSC wil Hermans zich niet uitspreken. „Dat moet u aan de coalitie vragen. Ik ben altijd bezig met eruit komen, met vooruitkomen”, zei ze bij aankomst voor de wekelijkse ministerraad.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer