Binnenland
Provincie Zeeland neemt afscheid van langstzittende CdK

De provincie Zeeland heeft afscheid genomen van Han Polman, die 11,5 jaar als commissaris van de Koning werkte in Middelburg. De 61-jarige D66’er begint volgende week aan zijn nieuwe functie als staatsraad in de Afdeling advisering bij de Raad van State. Oud-minister Hugo de Jonge neemt als waarnemend commissaris voorlopig de taken van Polman over.

ANP

Polman kondigde vlak voor de zomer zijn vertrek bij de provincie aan. Van de huidige twaalf CdK’s was hij de langstzittende. Polman kreeg vrijdagmiddag bij zijn afscheid in de Nieuwe Kerk in Middelburg een staande ovatie.

De vertrekkende commissaris werd toegesproken door onder anderen minister Judith Uitermark van Binnenlandse Zaken en via een videoverbinding vanuit New York door Anne Roosevelt, de kleindochter van de Amerikaanse oud-president Franklin D. Roosevelt. Polman was als CdK voorzitter van de Roosevelt Foundation die in de even jaren in Middelburg de Four Freedom Awards uitreikt. In de oneven jaren gebeurt dit in New York. De onderscheidingen gaan naar mensen en organisaties die zich inzetten voor de idealen waar de Amerikaanse president voor stond.

Op verzoek van Polman was ook zijn opvolger De Jonge aanwezig in de Nieuwe Kerk. De geboren Zeeuw fungeert vanaf komende week als waarnemer. De Provinciale Staten van Zeeland stellen binnenkort een profielschets voor een nieuwe CdK op. Daarmee start de procedure die moet leiden tot een definitieve vervanger van Polman.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer