Kerk & religieDs. Latzel
Lhbti-club zet geld ds. Latzel in tegen conversietherapie

De belangenvereniging van en voor lhbti’ers, het in Bremen gevestigde Rat&Tat–Zentrum für queeres Leben, gaat de 5000 euro die ds. Olaf Latzel haar gaat schenken, besteden aan onder meer het bestrijden van conversietherapie.

Ds. Olaf Latzel (l.) woensdagmorgen in gesprek met zijn advocaat dr. Sache Böttner. beeld EPD
Ds. Olaf Latzel (l.) woensdagmorgen in gesprek met zijn advocaat dr. Sache Böttner. beeld EPD

Dat zei de voorzitter van Rat&Tat, Georg Dietsch, deze week in het programma  ” buten un binnen ” van Radio Bremen. „We zijn verrast en teleurgesteld door de uitkomst van de procedure, want we hadden gehoopt op een juridische veroordeling van deze anti-queerontsporingen”, stelde Dietsch.

Maar gegeven de situatie heeft de voorzitter van Rat&Tat al wel ideeën over hoe zijn vereniging het geld van ds. Latzel zal gaan besteden. „De betreffende 5000 euro zal specifiek worden besteed aan projecten tegen religieus gemotiveerde homovijandigheid”, schrijft ”buten un binnen” op zijn website. Dietsch tegenover Radio Bremen: „We plannen bijvoorbeeld samen met delen van de Protestantse Kerk van Bremen een voorlichtingsbijeenkomst over conversietherapie.”

Het Rat&Tat–Zentrum für queeres Leben is een in 1982 opgerichte „belangengroep en contactpunt voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen en alle andere queer people (LGBTIQ) en hun familieleden en vrienden”, meldt de website van de vereniging. Sinds 1986 runt zij ook „een professioneel, psychosociaal counselingcentrum dat wordt gefinancierd door overheidsfondsen”.

De zich al ruim vier jaar voortslepende rechtszaak tegen ds. Latzel vanwege uitspraken die hij in 2019 deed over gender en over homoseksualiteit kreeg woensdag een abrupt en definitief slot. Hij eindigde met een schikking, die inhoudt dat de predikant binnen zes maanden een boete van 5000 euro zal betalen aan het Rat&Tat–Zentrum für queeres Leben.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer