Buitenland
Hezbollah vuurt tientallen raketten af op Israël

De Libanese Hezbollahbeweging heeft het noorden van Israël onder vuur genomen met tientallen raketten. De Israëlische strijdkrachten spreken over zeker 55 projectielen. Voor zover bekend vielen er geen slachtoffers. Wel zou op meerdere plaatsen brand zijn uitgebroken.

Onlineredactie
Beeld EPA, MOHAMMED SABER
Beeld EPA, MOHAMMED SABER

De raketbeschieting volgt op een Israëlische luchtaanval in het zuiden van Libanon. Israël zegt daar een wapendepot van Hezbollah te hebben bestookt. De Libanese autoriteiten melden dat er tien doden zijn gevallen, onder wie twee kinderen. Ook raakten meerdere mensen gewond. Alle overleden slachtoffers zouden uit Syrië komen.

Het zwaarbewapende Hezbollah en de Israëlische strijdkrachten bestoken elkaar bijna elke dag. Hezbollah heeft zich solidair verklaard met de Palestijnen in de Gazastrook en wil druk uitoefenen op Israël om het conflict te beëindigen. Israëlische media berichten dat bij de raketbeschieting op zaterdag een kibboets onder vuur is genomen op zo’n 10 kilometer van de grens met Libanon.

De spanning aan de Libanese grens liep de afgelopen weken verder op toen twaalf jongeren omkwamen door een raketbeschieting op de Golanhoogten. Israël hield Hezbollah daarvoor verantwoordelijk en reageerde door een hoge commandant te doden in Beiroet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer