EconomieZuivelindustrie
FrieslandCampina opent grote zuivelfabriek in Indonesië

Zuivelreus FrieslandCampina heeft dinsdag een nieuwe fabriek geopend in Cikarang, op het Indonesische eiland Java. Met de bouw is een investering van 257 miljoen euro gemoeid.

Redactie economie
beeld ANP, Eva Plevier.
beeld ANP, Eva Plevier.

Dat is een record in het buitenlandse productienetwerk van het Nederlandse zuivelconcern. Met de nieuwe fabriek speelt FrieslandCampina in op de toenemende vraag naar zuivel in het Aziatische land.

De openingshandeling werd verricht door Putu Juli Ardika, directeur-generaal van de agro-industrie van Indonesië. Hij sprak de hoop uit dat het vertrouwen van buitenlandse investeerders in zijn land dankzij dit project van FrieslandCampina zal toenemen.

Topman Jan Derck van Karnebeek van de zuivelreus zei dat de nieuwe fabriek zal dienen als centrale hub voor Zuidoost-Azië.

Het fabriekscomplex beslaat een oppervlakte van 25,4 hectare. Dat is gelijk aan 35 voetbalvelden. Dagelijks wordt er 400.000 kilogram boerderijmelk verwerkt. Van de melk wordt per jaar 700 miljoen kilogram zuivelproducten gemaakt. De productie kan groeien naar 1 miljard kilo. Dankzij groene innovaties gaat de fabriek zuinig om met elektriciteit en water.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Industrie

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer