Kerk & religieProtestantse Theologische Universiteit
PThU pakt koffers: tijdelijke locatie aan Utrechtse Daltonlaan

De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) verhuist tijdelijk naar de Daltonlaan 200 in Utrecht.

Redactie kerk
De PThU heeft een tijdelijke locatie gevonden aan de Daltonlaan 200 in Utrecht. beeld Google Streetview
De PThU heeft een tijdelijke locatie gevonden aan de Daltonlaan 200 in Utrecht. beeld Google Streetview

Het was een „een korte, maar intensieve zoektocht” naar een tijdelijke locatie, meldde de PThU maandag. De universiteit, die onder meer predikanten opleidt voor de Protestantse Kerk in Nederland, maakte begin juni  bekend dat het vorig jaar aangekochte pand op Janskerkhof 12/Jansdam 14 door vertraging van de verbouwwerkzaamheden niet op tijd klaar zou zijn om in september met het onderwijs te starten. Dus moest de instelling op korte termijn een alternatieve locatie in Utrecht zoeken.

En dat is gelukt. De PThU huurt vanaf 1 augustus de vierde verdieping van een gebouw aan de Daltonlaan in Utrecht-Oost, nabij De Uithof. Ook de „open opstelling” van de bibliotheek verhuist mee, naar de kelder van het kantoorpand. „Onderwijs en onderzoek kunnen dus vanaf 1 september op één locatie plaatsvinden,” aldus de universiteit.

De PThU heeft sinds 2012 twee locaties: aan de Vrije Universiteit Amsterdam en in Groningen. Die gaan op termijn dicht. Het is de bedoeling dat de universiteit in januari verhuist van de Daltonlaan naar Jansdam 14, in de Utrechtse binnenstad. De verhuizing is vooralsnog alleen voor master- en premasterstudenten. Als het aan de PThU ligt, volgen de  bachelorstudenten  in september volgend jaar.

TUU

De Theologische Universiteit Utrecht (TUU), die onder meer predikanten opleidt voor de Nederlandse Gereformeerde Kerken, maakte vorige week bekend dat ze een pand aan de Kromme Nieuwegracht gaat huren. Een gebouw aan de Plompetorengracht is sinds september 2022 in gebruik.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer