Kerk & religieProtestantse Theologische Universiteit
Verbouw pand in Utrecht vertraagd; PThU start op tijdelijke locatie

De verbouwing van het pand van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in de Utrechtse binnenstad heeft vertraging opgelopen. De studenten starten daarom op 1 september op een tijdelijke locatie in de Domstad.

Redactie kerk
De verbouw van het nieuwe pand van de Protestantse Theologische Universiteit aan het Janskerkhof in Utrecht heeft vertraging opgelopen. beeld Wikimedia
De verbouw van het nieuwe pand van de Protestantse Theologische Universiteit aan het Janskerkhof in Utrecht heeft vertraging opgelopen. beeld Wikimedia

De PThU, die predikanten opleidt voor de Protestantse Kerk in Nederland, maakte donderdag bekend dat het vorig jaar aangekochte pand op Janskerkhof 12/Jansdam 14 door vertraging van de verbouwwerkzaamheden niet op tijd klaar is. Het zeventiende-eeuwse  rijksmonument  in de Utrechtse binnenstad herbergde tussen plafonds en vloeren „helaas een aantal verrassingen”, aldus de PThU. „Ook bleken bijna 400 jaar oude balken niet overal in goede staat. Hiervoor zijn constructieve verbeteringen nodig, die leiden tot vertraging van de bouw.”

De mankementen kwamen bijna twee weken geleden aan het licht. Bestuursvoorzitter dr. Kees Boele: „We hebben steeds gekoerst op verhuizing in augustus. Als PThU-gemeenschap leefden we daar met elkaar naartoe. Daarom is het heel jammer dat dit niet lukt.”

Dr. Kees Boele. beeld PThU

De PThU heeft sinds 2012 twee locaties: aan de Vrije Universiteit Amsterdam en in Groningen. Die gaan op termijn dicht. De universiteit wil de start van het onderwijs in Utrecht niet uitstellen. „We hebben direct plan B in werking gesteld”, zegt Boele. „Dat betekent dat we bezig zijn met het regelen van een alternatieve locatie in Utrecht, waar we per september de PThU tijdelijk kunnen huisvesten.”

De universiteit heeft al een overzicht van mogelijke locaties klaarliggen. „Helaas betekent dit wel dat we twee keer moeten verhuizen: deze zomer en later nog een keer.”

De PThU verwacht dat de verbouw in december klaar is. „In januari kunnen we dan opnieuw verhuizen en het tweede semester op het Janskerkhof aanbieden.”

De verhuizing is alleen voor master- en premasterstudenten. Als het aan de PThU ligt, volgen de bachelorstudenten in september volgend jaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer