BuitenlandDreiging Hezbollah
Hezbollah: Geen plek in Israël blijft gespaard bij totale oorlog

De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, waarschuwt dat „geen enkele plek” in Israël gespaard zal blijven bij een totale oorlog.

ANP
De Libanese Hezbollahleider Hassan Nasrallah dreigt Israël woensdag tijdens een tv-toespraak met massale raketaanvallen. beeld EPA, Wael Hamzeh
De Libanese Hezbollahleider Hassan Nasrallah dreigt Israël woensdag tijdens een tv-toespraak met massale raketaanvallen. beeld EPA, Wael Hamzeh

De Israëlische buitenlandminister Israel Katz dreigde eerder met een „totale oorlog” waarin de Libanese beweging vernietigd zou worden.

„De vijand weet goed dat wij ons hebben voorbereid op het ergste en dat geen enkele plek gespaard zal blijven voor onze raketten”, verklaarde Nasrallah woensdag in een toespraak op televisie. Israël kan volgens hem aanvallen verwachten op land, zee en in de lucht.

De leider uitte ook een dreigement aan Cyprus. „Het openen van Cypriotische luchthavens en bases voor de Israëlische vijand om Libanon aan te vallen, zou betekenen dat de Cypriotische regering deel uitmaakt van de oorlog. De verzetsbeweging zal het dan beschouwen als deel van de oorlog.”

Cyprus heeft Israël in het verleden toegestaan zijn luchtruim te gebruiken voor oefeningen.

Sinds de oorlog in de Gazastrook begon, valt Hezbollah Israël regelmatig aan als steunbetuiging voor Hamas.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer