Kerk & religieBilly Graham (1918-2018)
Standbeeld voor Billy Graham onthuld in Capitool

In de beeldengalerij van het Amerikaanse Capitool wordt deze donderdag een 7 meter hoog bronzen standbeeld van de bekende evangelist Billy Graham onthuld.

Billy Graham als evangelist. beeld Billy Graham Center
Billy Graham als evangelist. beeld Billy Graham Center

De plechtigheid wordt bijgewoond door de familie van Graham, voorzitter Mike Johnson van het Huis van Afgevaardigden en andere Congresleden.

Graham, die in 2018 op 99-jarige leeftijd overleed, was de bekendste evangelist van de twintigste eeuw. Op zijn vele reizen preekte hij voor naar schatting in totaal 210 miljoen mensen over de gehele wereld. Hij werd ook wel de pastor van de Amerikaanse presidenten genoemd: bij elke president die na de Tweede Wereldoorlog regeerde ging hij persoonlijk op bezoek.

Grahams zoon Franklin zegt: „Dit is een grote eer en mijn vader zou dankbaar zijn. Tegelijkertijd zou hij, nederig, de aandacht niet op zichzelf willen vestigen, maar op Gods Zoon, de Heere Jezus Christus.”

Het standbeeld is gemaakt in opdracht van de regering van North Carolina, de staat waar Graham het grootste deel van zijn leven woonde. Het wordt geplaatst in de zogenoemde National Statuary Hall, op de bovenste verdieping van het Capitool. Elke staat mag daar twee standbeelden van de bekendste personen uit zijn geschiedenis plaatsen.

Om Billy Grahams standbeeld een plaats te geven in de beeldengalerij moet het beeld van de gouverneur Charles Aycock wijken. Die was aan het begin van de vorige eeuw een vurig pleitbezorger voor onderwijs aan alle kinderen. Hij is uit de gratie geraakt vanwege zijn banden met de blanke overheersing in die tijd.

Billy Graham. beeld RD

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer