Kerk & religieKerk in Frankrijk
Franse protestanten wijden nieuw kerkgebouw Bordeaux in

Het Franse protestantse kerkverband Unepref (Union Nationale des églises protestantes réformées évangéliques de France) heeft zondag het nieuwe kerkgebouw van de gemeente Bordeaux-Cenon officieel ingewijd.

Het Franse protestantse kerkverband Unepref heeft zondag het nieuwe kerkgebouw van de gemeente Bordeaux-Cenon officieel ingewijd. beeld Harriëtte Smit
Het Franse protestantse kerkverband Unepref heeft zondag het nieuwe kerkgebouw van de gemeente Bordeaux-Cenon officieel ingewijd. beeld Harriëtte Smit

Naast een tweetal getuigenissen van gemeenteleden werd de kerk officieel ingewijd door het binnendragen van de liturgische elementen door de kerkenraadsleden: een Bijbel, het avondmaalsstel, het psalm- en liedboek Arc en Ciel, de geloofsbelijdenis van La Rochelle en de doopschaal. Aansluitend werd een gebed en zegen uitgesproken en volgde een moment van lofprijzing.

Ds. Stéphane Kouyo preekte tijdens de eerste dienst in het nieuwe gebouw over Johannes 2:13-22. „Laat deze nieuwe kerk een plek van licht en ontmoeting zijn, waar mensen Gods aanwezigheid kunnen ervaren en ontmoeten, bemoediging, heling en bescherming kunnen ontvangen”, zei de predikant.

De dienst, die onder anderen werd bijgewoond door het dagelijks bestuur van de Unepref, werd afgesloten met het zingen van ”U zij de glorie”.

De ingebruikname van het kerkgebouw is een mijlpaal voor de protestantse gemeente, die de afgelopen vier jaar in diverse beschikbaar gestelde zaaltjes samenkwam. Op de plek waar eerst een oude supermarkt dienstdeed als kerk, bevindt zich nu een nieuw kerkgebouw op de begane grond van een appartementencomplex. De kerkzaal biedt plaats aan 100 tot 120 mensen. Ook zijn er diverse bijzalen.

In 2010 was de Nederlandse predikant ds. D.A. Brienen betrokken bij de aankoop van de oude supermarkt, op een strategisch gelegen plek binnen een toen nog nieuw te ontwikkelen wijk. Ondertussen wonen er 28.000 mensen in deze wijk en staat er naast de kerk een studentencampus.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Frankrijk

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer