Economie
Franse Tweede Kamer akkoord met inperking verkoop ‘fast fashion’

De Franse Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat de verkoop van ‘fast fashion’ zoals die van de Chinese webwinkel Shein moet inperken. Daarbij moeten onder meer een soort boetebetalingen worden opgelegd voor bedrijven die spotgoedkope kleding verkopen omdat die producten schadelijk zouden zijn voor het milieu.

Het wetsvoorstel kreeg unanieme steun in de Nationale Vergadering en gaat nu naar de Senaat. Daarbij kunnen onlineverkopers van fast fashion zoals ook Temu en Boohoo een boetebetaling opgelegd krijgen die kan oplopen tot 10 euro per verkocht product. Ook mogen de bedrijven geen reclame meer maken voor zeer goedkope modeproducten.

Volgens de Franse regering komen namelijk veel van die kledingproducten bij het afval terecht. De minister voor Ecologische Transitie Christophe Béchu verklaarde dat Frankrijk het eerste land ter wereld kan worden met wetgeving om de „excessen” rond fast fashion te beperken.

Shein verklaarde dat door de boetes consumenten benadeeld worden omdat zij dan meer moeten gaan betalen, terwijl de koopkracht van veel mensen toch al onder druk staat door de inflatie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer