Economie
Opnieuw recordomzet NXP ondanks moeilijke chipmarkt

De Nederlandse chipfabrikant NXP heeft vorig jaar een recordomzet in de boeken gezet. Het bedrijf, met een beursnotering in New York, wist bijna 13,3 miljard dollar aan inkomsten binnen te halen. Dat was iets meer dan de 13,2 miljard dollar van een jaar eerder, toen ook al sprake was van een record.

De operationele winst, dus gecorrigeerd voor onder meer belastingen, kwam wel 4 procent lager uit op 3,7 miljard dollar. Topman Kurt Sievers spreekt van „solide resultaten” ondanks de moeilijke marktomstandigheden in de chipwereld.

De voormalige halfgeleiderdivisie van Philips maakt chips voor tal van apparaten die in verbinding staan met het internet. De vraag naar sommige van die apparaten is erg gevoelig voor de stand van de economie. Door de zwakkere economie in veel landen is de vraag naar die apparaten evenwel afgenomen.

Volgens Sievers probeert NXP de winstmarges te midden van deze moeilijke situatie op peil te houden. „We navigeren naar een zachte landing door te managen wat we zelf in de hand hebben”, laat hij weten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer