Binnenland
Vrieskou hindert glazenwassers

Als gevolg van de vrieskou worden er momenteel geen ruiten gelapt. Meerdere glazenwassers hebben aan ANP weten dat ze door de vorst niet kunnen werken, omdat het water op de ramen bevriest.

ANP

Zo zijn de glazenwassers die in dienst zijn bij het schoonmaakbedrijf van Johan Diphoorn in het Overijsselse Enschede sinds maandag niet aan het werk, laat hij desgevraagd weten. „Het is niet te doen op dit moment. Ik verwacht dat we op zijn vroegst pas vrijdag weer aan het werk kunnen.”

Ook de klanten van Boy Scheffers, die een glazenwassersbedrijf heeft in het Limburgse Born, moeten langer wachten totdat ze weer schone ruiten hebben. „We hebben gisteren nog gewerkt, maar aan het einde van de dag bevroor het water op de ramen. Het vriest nu te hard.” Scheffers denkt dat hij niet eerder dan vrijdag weer aan de slag kan. Gemiddeld doet Scheffers de ruiten van zo’n dertig panden per dag. „We gaan kijken of we dat kunnen inhalen, door bijvoorbeeld op zaterdag te werken. Al geven klanten ook aan dat ze wel een keertje willen overslaan.”

Ook Mario van Dooren van Brandschoon West-Brabant in Klundert zit thuis. „Ik ben al twee dagen niet aan het werk, het is niet te doen nu.” De eveneens rond de dertig klanten per dag die hij nu mist, hoeven niet bang te zijn dat ze lang met vieze ramen zitten. „Ik zet een tandje bij als het weer kan en haal alles uiteraard in.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer