Economie
Koers bitcoin met 130 procent gestegen

De koers van de bitcoin nadert de 40.000 dollar. De prijs is dit jaar met 130 procent gestegen, vooral omdat grote beleggers weer vertrouwen lijken te krijgen in de digitale munt.

De verwachtingen zijn hooggespannen, omdat de Amerikaanse toezichthouder mogelijk volgende maand al toestemming wil geven voor de eerste beursgenoteerde bitcoinfondsen. Verschillende grote financiële bedrijven, waaronder BlackRock, hebben daarvoor onlangs aanvragen ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Als de beurswaakhond de aanvragen goedkeurt, levert dat miljarden dollars aan extra cryptobeleggingen op.

Het faillissement van FTX een jaar geleden zorgde er mede voor dat de koers van de bitcoin eind vorig jaar naar de laagste prijs sinds 2020 dook. Maar vorige maand was de koers alweer meer dan verdubbeld. Topman Michael Novogratz van Galaxy Digital, een investeringsbank die een aanvraag voor een bitcoinbeleggingsfonds bij de SEC heeft ingediend, verwacht dat de digitale munt volgend jaar zijn record van bijna 69.000 dollar uit 2021 zal overschrijden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer