Binnenland
Oproep tot gebed rond hardcoreconcert Rotterdamse Laurenskerk

Martin Rozema, evangelist van inloophuis In de Gouwstraat in Rotterdam, roept op tot gebed rond een concert van het Rotterdam Terror Corps. De hardcoregroep treedt zaterdagavond op in de Rotterdamse Laurenskerk.

Laurenskerk. beeld RD, Anton Dommerholt
Laurenskerk. beeld RD, Anton Dommerholt

Rozema deelt zijn gebedsoproep deze week in de nieuwsbrief van In de Gouwstraat. De evangelist schrijft over „grievende, godonterende muziek, grote morele losbandigheid, keiharde hardcore, rechtstreeks uit de afgrond”. Het plan dat een ex-voorganger van een pinksterkerk Bijbelteksten uitroept tijdens de muziek noemt Rozema „blasfemisch”.

Het Rotterdam Terror Corps (RTC) viert deze maand het dertigjarig bestaan met het concert, door de organisatie omschreven als ”Gabber en orgel in de Laurenskerk”. De bijeenkomst zaterdagavond vindt plaats in een „prachtig uitgelichte kerk met een lasershow”, aldus de organisatie. Aan het concert verleent ook de vaste organist van de Laurenskerk, Hayo Boerema, zijn medewerking.

Evangelist Rozema zocht in de afgelopen tijd contact over het concert met Wubbo Tempel, bestuursvoorzitter van Stichting Grote of Sint Laurenskerk, met directeur van de kerk Elles van Vegchel en met de gemeente Rotterdam. Deze gesprekken hebben „geen resultaat gehad”, aldus Rozema.

Samen met de interkerkelijke Stichting Evangelisatie Sjofar willen vrijwilligers van In de Gouwstraat zaterdag bij de ingang van de Laurenskerk mensen aanspreken die het jubileumconcert willen bezoeken. In verband hiermee roept de evangelist op tot gebed: „Mag ik u allen nadrukkelijk oproepen om massaal ons gebed op te zenden tot God of Hij de lastering van Zijn Naam zou willen verijdelen op die avond?”

Erotisch

Het RTC bracht in de afgelopen jaren singles uit met namen als ”Unleash hell”, ”God is a gabber” en ”The Horror”. Volgens Wikipedia zijn liveoptredens van de formatie „vaak erotisch getint met bijvoorbeeld naakte danseressen”.

De Laurenskerk schrijft op de website bij het concert dat het kerkorgel „nooit is bedoeld als specifiek religieus instrument maar een instrument voor grote ruimtes, zoals een arena, een muziekzaal of een kerk. Het orgel kan uitstekend toegepast worden in muziek van alle tijdperken, ook hedendaagse muziek.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer