ConsumentRecept
Groenteplaattaart

Groente eten is –zoals bekend– gezond; nog meer groente eten is nog beter. Minstens 250 gram per persoon per dag is het advies. Dat is best een berg, als je het in één keer voorgeschoteld krijgt.

geertje@rd.nl
beeld Geertje Bikker-Otten
beeld Geertje Bikker-Otten

Misschien is bij het avondeten twee verschillende groenten serveren een manier om de consumptie ervan te bevorderen. Een andere invalshoek is om niet alleen bij de warme maaltijd groente te eten, maar dat ook op andere momenten van de dag te doen.

Dit jaar bakte ik regelmatig een op diverse momenten in te zetten plaattaart die voor een belangrijk deel bestaat uit geraspte groente. Eenvoudig om te maken, prima van smaak en lekker knapperig. In het courgetteseizoen ligt het voor de hand om courgette als basis te gebruiken. In de overgang naar de pompoenentijd koos ik voor een mengsel van courgette en pompoen. Puur pompoen: dat ga ik binnenkort ook eens uitproberen.

Naar verluidt ligt de oorsprong van dit gerecht op Sardinië, waar men het coccoi sardo noemt. Tegelijk heeft deze plaattaart ook weer veel weg van pannenkoekjes van geraspte pompoen die in Duitsland wel gegeten worden. Bij het maken van deze taart is raspen het meeste werk. Zo’n in rechthoeken gesneden plaattaart kun je eten als voorafje, als lunch of eventueel zelfs als hartig hapje voor bij de borrel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Recept

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer