Consumentdoetips
Drie doetips: fruitcorso, kerken en pluktuin

Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend evenement. Op zaterdag 16 september om 13.30 uur start het fruitcorso en trekt een stoet van wagens met onder meer appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven door de straten van Tiel.

Bovenkerk Kampen. beeld openmonumentendag.nl
Bovenkerk Kampen. beeld openmonumentendag.nl

Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe. Sinds vorig jaar staat het fruitcorso op de Unesco Werelderfgoedlijst.

De corsostoet bestaat uit bijna twintig creaties en is verdeeld in twee categorieën: de jeugdwagens en de grote wagens. Om 20.30 uur start het twee uur durende avondcorso, waarbij de wagens sfeervol verlicht door de straten rijden.

fruitcorso.nl

Dat het tweede weekend van september in het teken staat van Open Monumentendag is na 35 jaar geen verrassing meer. Toch biedt het evenement elk jaar weer verrassende programma’s. Zo is er in de gemeente Kampen op zaterdag een muziekroute, waarbij bezoekers op diverse locaties kunnen genieten van koren en ensembles.

In de Nieuwe Kerk is elk uur een orgelconcert en het slotconcert van de muziekroute is te beluisteren in de Bovenkerk van Kampen.

In het hele land zijn op zaterdag 9 september veel kerken geopend. Op diverse plekken is het mogelijk om een rondleiding te volgen of een toren te beklimmen; een unieke gelegenheid om dorp en stad vanboven te bekijken.

openmonumentendag.nl

In de laatste zomermaand september staan er nog voldoende bloemen in bloei om een boeket te verzamelen in een pluktuin. Zo ook bij Bloemenboerderij De Langendam in Waspik, waar de herfstasters en dahlia’s nu in bloei staan. Met een emmer en schaar ga je op pad en creëer je je eigen boeket. Na het plukken is het goed toeven op het terras. De tuin is een aantal dagen per week geopend; kijk voor actuele openingstijden op de website.

Koop je liever zonnebloemen of pompoenen? Op vijftien minuten rijden vanaf de pluktuin in Waspik ligt de Pompoenenwinkel in Drunen, waar de eigenaren al ruim twintig jaar op een duurzame en ecologische manier pompoenen kweken.

delangendam.com

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer