Consumentfotoserie
Zwart blijft over als kleuren verdwijnen

Dat een zomervakantie niet altijd vlekkeloos verloopt, hebben we vorig jaar ervaren. Door het plotseling overlijden van onze zoon Arjen (17) verdwenen de kleuren. Daarom heb ik voor deze fotoserie gekozen voor zwart.

André Huls
beeld André Huls
beeld André Huls

Zwart is behalve de kleur van rouw ook een chique kleur, denk aan een auto of fiets. Ook nogal wat dieren zijn zwart, bijvoorbeeld die prachtig gekleurde dagpauwoog. Als deze vlinder zijn vleugels inklapt is hij helemaal zwart.

Zwart geeft ook warmte. De hagedis met zwarte kleurafwijking (melanisme) maakt daar dankbaar gebruik van. En zouden ze die Noorse staafkerk in Borgund zwart gemaakt hebben zodat het er ’s winters eerder warm wordt?

Zwart is ook dreigend en de kleur van de nacht. Het enige wat je van Hasselt dan nog ziet, zijn de verlichte huizen en de kerk.

André Huls (1973) uit Staphorst is in het dagelijks leven chauffeur bij Dulasta metaalbewerking. Hij is getrouwd met Klaasje en samen hebben ze vijf kinderen. Sinds 2010 fotografeert hij.

Rood, blauw en groen, de kleuren stroomden onze redactiemailbox binnen na een oproep in mei om een fotoserie in kleur met ons te delen. Uit alle inzendingen kozen we acht mooie kleurenseries van lezers. Deze aflevering: zwart.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuws in beeld

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer