BinnenlandRotterdam
Grote brand in Rotterdam, rookwolken trekken over de stad

In Rotterdam-West woedt woensdag een grote brand waardoor vooral over dat stadsdeel veel rook trekt, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Vanwege de grote hoeveelheid vrijkomende rook is een NL-Alert verzonden, waarin mensen onder meer worden opgeroepen uit de rook te blijven.

beeld ANP, Robin Utrecht
beeld ANP, Robin Utrecht

De brand woedt in een loods aan de Keileweg. Daarin ligt oud hout, dat wordt gebruikt om nieuwe dingen van te maken. „Bij de brand komt veel rook vrij. Blijf uit de rook. Sluit ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit”, meldde de veiligheidsregio eerder. Mensen worden opgeroepen er weg te blijven en de hulpdiensten de ruimte te geven.

De woordvoerder van de veiligheidsregio zei even na 08.30 uur dat de rook en vlammen afnemen. Eerder sloegen de vlammen nog uit het pand en trok een grote rookkolom over de stad.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het vuur is niet overgeslagen naar andere panden. Die andere panden, zoals de Praxis, worden wel nat gehouden met een soort nevelmuur die moet voorkomen dat de vlammen zich verspreiden.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog onbekend. „De vraag is of we dat ooit terug gaan vinden”, zegt de woordvoerder.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuws in beeld

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer