Cultuur & boekenReisgids Israël
In de voetsporen van Jezus

Op reis naar Israël gaan is niet zomaar een vakantie. Als reiziger wil je daarom als voorbereiding behalve praktische tips rond bestemmingen, overnachtingsmogelijkheden en inpaklijsten ook informatie lezen over Bijbelse achtergronden. In de ”Reisgids door het Beloofde Land” van Bert Noteboom en Gerjanne van Daalen worden die wensen mooi samengebracht.

beeld RD
beeld RD

Het eerste deel van het boek bevat veel achtergrondinformatie over het land Israël en zijn gewoonten. Zo is er een hoofdstuk over de ontstaansgeschiedenis van het land en kun je lezen over bijzondere planten, bloemen en dieren. Verder wordt er een lesje Hebreeuws gegeven.

In het tweede deel wordt een route van acht dagen beschreven die reizigers vanaf de geboorte van de Heere Jezus (Bethlehem) naar Zijn opstanding (de graftuin) leidt. De (mogelijke) triptips bevatten bijpassende Bijbelgedeelten. Ook staan er per dag een dagopening en een dagsluiting in.

Wat verder opvalt in dit boek is dat er op verschillende plekken extra informatie wordt geboden via een website. Zo staan er twintig QR-codes in vermeld, waarmee je bijvoorbeeld het geluid van de sjofar kunt horen of een filmpje kunt zien van een bar mitswa.

De prachtige foto’s en ook de vormgeving van dit boek maken het meer dan een reisgids. De dikte –416 pagina’s– is de kracht, maar misschien ook een beetje de zwakte van het boek, tenminste voor degenen die met alleen handbagage reizen. Tip: ruil er gerust een jurkje voor in.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer