Binnenland
Kamp Westerbork blij met reactie Kamer op noodkreet

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is blij dat een meerderheid in de Tweede Kamer voorstander is om het centrum volgend jaar eenmalig financieel te ondersteunen met 200.000 euro. De organisatie achter Westerbork waarschuwde dinsdag dat het voortbestaan van het herinneringscentrum onder druk staat.

ANP

Een woordvoerder laat weten „heel blij” te zijn „met hoe Tweede Kamerfracties hebben gereageerd op onze noodkreet”. Hij noemt de 200.000 euro een mooie eerste stap. „Maar wat we uiteindelijk willen is structurele steun en een eenmalige investering in onze broodnodige vernieuwingsplannen om de geschiedenis van Kamp Westerbork ook aan de volgende generaties te kunnen blijven vertellen.”

Het plan om het herinneringscentrum eenmalig met 200.000 euro bij te staan is van D66 en krijgt steun van in ieder geval PVV, GroenLinks-PvdA, VVD, NSC, BBB, CDA, ChristenUnie en SGP. Het bedrag wordt betaald uit een geldpotje op de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat bedoeld is om de Tweede Wereldoorlog te gedenken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer