Buitenland
Lavrov: Poetin maakte grapje over steun voor Harris

MOSkOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin maakte maar een grap toen hij zei dat hij hoopt dat Kamala Harris de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Dat zegt de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov in een interview met Sky News Arabia.

ANP

Poetin zei eerder deze maand dat hij hoopte dat Harris de presidentsverkiezingen wint vanwege haar „aanstekelijke” lach.

„Het was een grap”, zegt Lavrov nu. „President Poetin heeft een goed gevoel voor humor. Hij maakt vaak grapjes wanneer hij een verklaring of interview geeft”.

Over Trump zei Lavrov dat ze elkaar een aantal keren hadden ontmoet tijdens het presidentschap van de Republikein. „Hij was vriendelijk. Maar zijn regering heeft regelmatig zware sancties opgelegd aan Rusland.” Lavrov zei dat Moskou dan ook nooit meer zal hopen op de komst van een „goed” iemand in het Witte Huis.

The New York Times schreef eerder deze maand dat Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat het Kremlin hoopt dat Trump de verkiezingen wint. De Republikein is kritisch op de steun die zijn land geeft aan Oekraïne in de oorlog tegen Rusland.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer