Buitenland
Italiaanse regering roept noodtoestand uit in overstromingsgebied

De Italiaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen voor de regio’s Emilia Romagna en Marche (de Marken) na de overstromingen deze week.

ANP

Er is 20 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Emilia-Romagna en 4 miljoen voor Marche, schrijft persbureau ANSA. Het geld is onder meer bedoeld voor reddingsacties en het herstel van de infrastructuur. Door de regen staan veel straten onder water. Ruim 2500 mensen moesten worden geëvacueerd. Steden als Bologna, Modena en Ravenna zijn getroffen.

Ondertussen ruziet de rechtse regering in Rome met de regionale overheden van de getroffen gebieden. Minister van Civiele Bescherming Nello Musumeci beschuldigde het sociaaldemocratische bestuur van Emilia-Romagna ervan het reeds ter beschikking gestelde geld niet goed te gebruiken. „Er is iets mis. Het kan niet elke keer tot dergelijke rampzalige overstromingen komen in Emilia-Romagna.” Vorig jaar werd de regio ook al getroffen door overstromingen. Zeventien mensen kwamen toen om het leven en de materiële schade liep in de miljarden.

De sociaaldemocraten zetten de woorden van de minister weg als verkiezingsretoriek. In november worden er verkiezingen gehouden in Emilia-Romagna, een traditioneel linkse regio.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer