Binnenland
Lange rijen voor pendelbus naar Airborne-herdenking

Bij station Ede-Wageningen staan grote groepen mensen die met een pendelbus naar de Ginkelse Heide willen voor de Airborne Luchtlandingen en Herdenking. Op beelden ziet een ANP-verslaggever dat er zowel voor als in het station zeer lange rijen staan.

ANP

Op de heide tussen Ede en Wolfheze worden zaterdag de luchtlandingen van september 1944 herdacht, die onderdeel waren van de geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden. Een woordvoerder van de gemeente Ede zegt dat er rond 12.00 uur zo’n 60.000 mensen op de herdenking waren afgekomen.

Er worden zeker 80.000 bezoekers verwacht, liet de gemeente eerder weten. Vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen kregen zij het advies om met de fiets of met het openbaar vervoer en de pendelbus te komen. Rond het middaguur wordt boven de snelweg A12, vlak voor Wageningen, op een bord aangegeven dat de parkeerplekken voor het herdenkingsevenement vol zijn.

Behalve een plechtigheid met toespraken zijn er zaterdag ook luchtlandingen te zien en een vliegshow met historische vliegtuigen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer