Kerk & religie
Nieuwbouw kerk ggiN Kootwijkerbroek ondervindt vertraging

De bouw van de kerk van de gereformeerde gemeente in Nederland (ggiN) te Kootwijkerbroek heeft vertraging opgelopen in verband met aanvullend vleermuisonderzoek. Dat heeft Chris van Hierden, voorzitter van de bouwcommissie, meegedeeld.

Van onze correspondent
Impressie van het nieuwe kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Nederland te Kootwijkerbroek. beeld ggiN
Impressie van het nieuwe kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Nederland te Kootwijkerbroek. beeld ggiN

Er was aan het begin van het traject van het aanvragen van een bestemmingsplanwijziging bij de gemeente Barneveld vleermuisonderzoek gedaan. De provincie Gelderland vroeg om aanvullend onderzoek naar eventuele aanvliegroutes van vleermuizen. „Die zijn niet gevonden”, aldus Van Hierden. „Dat betekent dat het proces verder kan.”

Hij verwacht dat de bestemmingsplanwijziging eind dit jaar of begin volgend jaar wordt goedgekeurd, waarna in het voorjaar van 2023 met de bouw kan worden begonnen.

De kerk staat gepland aan de Walhuisweg, dicht bij de Puurveense Molen, op een terrein van één hectare dat groot genoeg is voor een kerk, een parkeerterrein en eventueel een pastorie. De kerkzaal biedt plaats aan 750 mensen. De bouwcommissie hoopte dat het mogelijk zou zijn dit jaar te beginnen met de bouw van de kerk.

Kerkgebouw De Hoeksteen in Barneveld, met 2750 zitplaatsen, is te klein geworden. De gemeente heeft in 2020 gekozen voor een zelfstandige gemeente in Kootwijkerbroek.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer