Buitenland
Zelenski: Oekraïne is een waardevol lid voor de EU

Het toetreden van Oekraïne tot de Europese Unie zou volgens president Volodimir Zelenski niet alleen voor Kiev, maar ook voor Brussel en de lidstaten zelf van grote waarde zijn. „Dit is de grootste bijdrage aan de toekomst van Europa in vele jaren”, zei Zelenski vrijdag in een videoboodschap.

ANP

De Europese Commissie heeft vrijdag aanbevolen dat Oekraïne en Moldavië worden aangemerkt als kandidaat-leden van de EU. Het duurt hierna nog jaren voordat beide landen daadwerkelijk lid kunnen worden. Zo moet Oekraïne nog veel doen om corruptie terug te dringen en de democratie en de rechtsstaat te versterken. Het stempel van kandidaat-lid was een vurige wens van de regering in Kiev, al helemaal sinds Rusland het land binnenviel.

Volgens Zelenski heeft de EU Oekraïne nodig om zijn macht en onafhankelijkheid te waarborgen. Ook stelt de president dat Europese integratie positieve gevolgen zal hebben voor Oekraïners. „Hoe dichter we bij andere Europese landen zijn, hoe meer kansen we zullen hebben om een modern en veilig leven voor alle Oekraïners te garanderen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer