Buitenland
Belarus gaat militaire oefeningen uitvoeren bij Oekraïense grens

Belarus gaat vanaf volgende maand oefeningen voor militaire mobilisatie uitvoeren in de zuidoostelijke streek van Gomel, meldt het Belarussische persbureau BelTA. De regio grenst in het zuiden aan Oekraïne en in het oosten aan Rusland. Ook grenst een deel van Gomel aan het gebied rondom de voormalige kerncentrale van Tsjernobyl.

ANP

De oefeningen vinden plaats tussen 22 juni en 1 juli. „Dit soort evenementen worden gebruikelijk gehouden om militaire afdelingen voor te bereiden op gevechten en mobilisatie en om de militaire kennis en praktische vaardigheden van de verantwoordelijke militairen te verbeteren”, zei Andrej Krivonosov, de militaire commissaris van Gomel.

Daarnaast vindt tussen 28 juni en 16 juli een militaire training plaats voor de afdeling van het leger die verantwoordelijk is voor het verdedigen van grondgebied.

Belarus staat bekend als nauwe bondgenoot van Rusland. Het land liet in maart weten niet deel te nemen aan de „speciale militaire operatie in Oekraïne”, zoals Rusland de oorlog noemt. Wel vielen duizenden Russische troepen Oekraïne via Belarus binnen tijdens de invasie op 24 februari.

Vorige week kondigde de president van Belarus, Aleksandr Loekasjenko, de oprichting van een nieuw militaire legereenheid in het zuiden van het land aan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer